Milyezitt?

szombat, április 01, 2006

Biodízel

Ha nem kápráztak a szemeim, akkor múlt héten egy egészen érdekes dolgol láttam. Brünnben az egyik benzinkútnál árultak biodízelt. De nem is akármilyet, 90 fillérrel olcsóbb volt, mint a sima dízel. Kész röhej! Egy picivel környezetbarátabb, ráadásul még olcsóbb is. Vannak még csodák! :D Érdekes módon máshol viszont még nem láttam, csak annál az egy benzinkútnál. Nem ártana már tényleg áttérni a természetes alapú üzemanyagokra, a hidrogénes autók sajnos még nagyon gyerekcipőben járnak, az üzemanyagok meg fogytán vannak.

Világbaj

Miért ilyen szar a vilááág?! Teszi fel a kérdést sokmillió ember. Na miért? Mert az emberek elcseszték. Mert nincs Isten. Mert egyszerűen szar az élet. Mert....

A szenvedés kell. A szenvdés egy szükséges rossz, az előrehaladás mozgatója. Minden kínra, fájdalomra szüksége van az emberiségnek, mert felhasználja. Rossz nélkül ma jóformán sehol sem lennénk. Ha többmillió évvel ezelőtt hirtelen pikkpakk minden tökéletes lett volna, leállt volna az evolúció, ugyanis minek változni, ha a környezet megfelelő? Na, és mi lett volna? Maradtunk volna a cickányok szintjén, és nem kaptuk volna meg a legcsodálatosabb tulajdonságunkat, az intelligenciát. Most már van, intelligenciánk, akkor legyen MOST minden tökéletes! Biztos? Meg tudja valaki mondani, hogy mi lesz a jövőben, hogy hova fog fejlődni az emberiség?

Lehet választani. Vagy maradsz semlegesen a szinteden, vagy vállalod a kihívást, de eddig soha nem ismert dolgok tárulhatnak eléd.

Ezért szenvedünk. Mert szükségünk van rá.

Mérések

Nem értem, hogy miért nem bíznak az emberek saját magukban. Lemérik a szükséges dolgokat a laborgyakorlaton, de a protokollba már más eredményeket írnakbe. Miért volt akkor az egész hercehurca az áramkör bekötésével, a mérőműszerekkel? Miért nem hiszik el néhányan, hogy amit lemértek az jó, miért nem bíznak a saját munkájukban? Azzal, amivel foglalkoztak, ami a saját két kezük műve? Van egy lehetséges magyarázat. Eléggé magas szinten működik a protokolltranszport a diákok között, vagyis mindenki másol mindenkiről. Rendkívül hasznos, egy csomó vesződéstől ment meg, de lehet egy hátulütője. Az ember rászokik erre, és minden mérés urán késztetést fog érezni, hogy megnézze, másoknak mi jött ki. Összeegyezteti a saját értékeivel, és ha nem ugyanaz, pánikba esik. Vagy korrigál, vagy teljesen átmásolja az adatokat. Így fokozatosan elveszti az önbizalmát, és egyre jobban a mások értékeire fog támaszkodni. Én úgy vagyok vele, hogy megnézem mások protokollját, de szeretem a saját mért adataimat felhasználni. Azt én mértem le, az én munkám, az enyém.