Milyezitt?

szombat, augusztus 04, 2007

B terv

Bős helyett mégis Komáromban csináltatom meg a hangfalakat.
Már úgy volt, hogy mégis Bős lesz, de a mai reggel az rémálom volt. 22 milliméteres anyag helyett 18-asat használtak, mert állítólag az apum ilyet rendelt. A ragasztást teljesen elfelejtették, 45 fokos szögben szerintük nem lehet elvágni a lapokat, mert ahhoz lehetetlenül pontos vágás kellene. Az alsó lap és a hátlap 1 milliméteres eltolással illeszkedett egymásra. Kérdeztem, hogy ez miért van, meg el lehet-e tűntetni. Te a való világban élsz? - válaszolta, és folytatta tovább azzal, hogy nem lehet tökéletes pontossággal egymáshoz illeszteni a lapokat, ez így jó, ahogy van. Nem láttam még olyan minőségi hangfalat az üzletekben, aminél ilyen illesztési problémák lettek volna. Az olcsó szarok az más tészta. Látszott rajtuk, hogy megcsinálják, de annyira komolyan mégsem vették a dolgot. Közösen megegyeztünk, hogy akkor nem lesz belőle semmi, neki nincsenek anyagi veszteségei, nekem sincsenek, hurrá. Valószínűleg még sosem építettek házi HiFi hangfalat, a 16 literes hangfalamat is kicsinek találták. Miért kicsi?

Szóval B terv, Komárom. Az asztalosmunka + festés jóval többe fog kerülni, de állítólag a végeredmény csúcsminőségű lesz. Furious referencia hangfalai a komáromi asztalostól. Szerintem kitűnő munka. 20 nap alatt készülnek el a bódéjaim, ha minden jól megy hétfőn hozzáfognak, és 26-án mehetek is értük.

Otthon kiderült, hogy szó sem volt arról, hogy apum 18-as MDF-et rendelt volna. Nem volt a raktáron 22-es, ezért elhozták a 18-asat. Hazudtak.