Milyezitt?

vasárnap, december 11, 2005

Molekula a tengerben

Elképzeltétek már azt, hogy az ember mennyit ér a világegyetemben? Vagy egyszerűen csak mennyit érünk itt a Földön? Már a Földhöz képest is egy parányi dolog az ember, olyan mintha itt se lenne, szinte elveszik, mint egy molekula a tengerben.
Képzeljétek el azt, hogy az az egy bizonyos molekula nincs a tengerben. Nincs a tengerben, nem löki meg a másikat, aki nem löki meg a körülötte lévő molekulákat, és így tovább, és így tovább, vagyis az egész tenger máshogy néz ki, hogyha nincs ott a molekula. Képzeljétek el, hogy ott van. Hatással van a körülötte lévő molekulákra, amik az a saját maguk körül lévő molekulák mozgását változtatják meg, megváltozik lokálisan a vízmozgás, ami globális vízelmozdulást idézhet elő.
Képzeld el, hogy mekkora hatással lehetsz a környezetedre. Esetleg a többiek mekkora hatással lehetnek rád. El sem hiszi az ember, hogy már mennyire megváltoztatta a környezetét, és mennyire megváltoztatták az embert a környezetében élő emberk. Egymástól függünk, egymást segítjük. Senki sincs elveszve, mindenki fontos.