Milyezitt?

péntek, november 25, 2005

Nem mentem haza, pedig holnap lesznek a megyei választások. Szégyen a fejemre. Nagyon.

Fecht

Akartam még tegnap írni ide valamit, de teljesen kiment a fejemből, és még ma sem jöttem rá, hogy mi volt az.
Amúgy épül a VUT elektrotechnikai karának (ahova én is járok) az új épülete. A munka szerintem a terv szerint halad, még körülbelül tavasszal kezdték el a földmunkákat, most meg már szinte mind a két szárnyat felhúzták. Mondjuk azért az elég durva látvány, hogy még tulajdonképpen csak a csupasz betontömb van készen, meg be van rakva pár ablak, de a nagyteljesítményű klimatizáció már a tetőn van. Na igen, kényelem az első helyen. Vittek valamilyen Janka szellőztetőberendezéseket vagy klimatozációkat is tegnap arrafelé.
Már csak az a kérdés, hogy honnan van ilyen sok pénze a karnak? 2004-ben adták át az új épületet, az IO-t, amit megoszt a vállalkozói karral, most meg megint épít egy új épületet. Ráadásul egy csomó helyen kicserélte az "elavult" 1,8-as vagy 2,5-ös Celeronokat 3000-res Athlon 64-esekre, vett új LCD monitorokat, tízmillió korona értékben 3 darab mérőműszert, stb. A kar oldalán azt mutatják a grafikonok, hogy dől a lé, tejelnek a hivatalok, szponzorok, egyebek. Ez lehet, hogy így van, mondjuk meg is látszik. A 2003-as akadémiai évben körülbelül 800 diákot vettek fel, míg a 2004-esben már 1200-at. Arról nincs információm, hogy most a 2005-ösben hányat vettek fel, de biztos 1000 felett volt. Na igen, minél több a nép, annál több támogatást kap az iskola. Zavar az, hogy a falakon itt van egy reklám, ott van egy reklám, és még a szkriptumokba is becsempésznek egy-egy oldalnyi reklámot. Nekem furcsák az erre-arra lézengő arabok is az épületekben, akik csak mászkálnak, meg fényképeznek, ahogy elterülök a széken, és netezek a notebookon.
Két dolog lehetséges. Az egyik az, hogy nagyon megnőtt a FEKT népszerűsége mind a diákok körében, mind a cégek körében, és a jelenlegi 4 épület, ami van, nem elegendő arra, hogy ennyi diákot befogadjon. A másik lehetőség pedig az, hogy az egész a pénzre megy ki, és amolyan tömegfőiskolát akarnak csinálni az egészből. Pláne ha megint osztozkodni fogunk az épületen a vállalkozói karral.