Milyezitt?

péntek, március 03, 2006

Új festést kapnak a vonatok

Nos a Szlovák Vasúttársaság kitalálta, hogy egységesíti a mozdonyok és a vagonok festését. Felkérték a Kassai Egyemet, hogy tervezzék meg a dizájnt. A kérést teljesítették, a dizájn elkészült.




Nem tudom, hogy mennyit törhették a fejüket rajta, de mindegy. 10 év alatt akarják véghezvinni az egész projektet, kíváncsi vagyok, hogy sikerülni fog-e nekik. Azért 10 év az elég sok idő, nehogy közben valaki kitalálja, hogy ez mégsem jó, fessük át másra. Mindegy, ez legyen a kisebb probléma, a nagyobb probléma az, hogy mi fog ebből kisülni. Olyan bután fognak kinézni a mozdonyok, hogy attól már sírni lehet. A hatvanas évek egyik legkülönlegesebb mozdonyának a kinézetét most porig alázzák:
előtte

utána

Mi ez, ha nem ocsmány? Nem tudom, hogy honnan jöhetett az a szerencsétlen dizájner, de a mozdonyokhoz nem ért, azt látom. Az egy dolog, hogy egységesíteni kell a kinézetet, de azért az egyes mozdonyok eredeti vonalait és festését illene figyelembe venni. Nem, az alját szürkére, a közepét fehérre, a többit meg szőröstül-bőröstül pirosra, nos szevasz. Nézhetnek majd a szerencsétlen mozdonyvezetők mikor reggel munkába mennek, és lám, ott van az a förmedvény, amivel menniük kell. Meg amúgy is, így, hogy minden mozdony elvesztette az egyéniségét, unalmas lesz az egész. Az emberek elvesznek majd az állomáson a pirosfehérszürke rengetegben, nem lesz mit a vasútbarátoknak fényképezni (még ha ez lenne a legnagyobb probléma). Hát a vagonok még tűrhetően néznek ki, de itt ugyanaz lesz, mint amit előbb írtam, vagyis egybe fog olvadni az összes, nem lehet majd megkülönböztetni az IC vagont a sima gyorsvonatos vagontól. Az hogy átfestik az ajtókat, és ez lesz a megkülönböztető jel, az meg egy vicc. Ki fogja azt észrevenni? Ha jól tudom, akkor a piros a gyorsaságot, a fehér meg a luxust szimbolizálja. Ezentúl gyorsan és luxuskörülmények között fogunk utazni? Kétlem.

Na a végére még benyomok egy képet, hadd szörnyülködjetek:

1 halusky

At 2006. márc. 5. 8:01:00, Anonymous Névtelen haluzálta

Hát ezek tényleg undorítóan néznek ki...

 

Megjegyzés küldése

<< Home