Milyezitt?

hétfő, március 20, 2006

Fények

Dunaszerdahely polgármestere bejelentette, hogy a városban teljes mértékben ki lesz cserélve a közvilágítás. Az egész beruházás tulajdonképpen nem fog kerülni semmibe, mert fokozatosan amennyit elköltenek az új lámpatestekre, annyi pénz fog fokozatosan visszatérülni a gazdaságos működésből. Ez most valami vicc? Ergo ingyen fogják kicserélni az egész cuccost? Ha igen, akkor miért nem csinálták már meg idáig?! Esetleg azért, mert hirtelen 2006-ra kifejlesztettek olyan lámpákat, amik még áramot is termelnek? Vagy esetleg szentjánosbogarak fognak ezentúl világítani, és az áramfelvétel nulla lesz? Amúgy ha ez tényleg így lesz, akkor már pont itt az ideje, a belvároson kívül sok helyen szinte már rohadnak le a lámpák az oszlopokról, a hatékonyság meg tényleg a béka segge alatt van. Hát hajrá, csak sikerüljön a polgármester-választás előtt elindítani a munkálatokat, vagyis az áramtermelő-szentjánosbogárraműködő lámpák felszerelését.

Apropó, ki tudja kapásból megmondani, hogy milyen színű a világítás az utcájában? Ki tudja megmondani, hogy mennyire modernek a lámpák? Kevés / szinte senki. Nem figyelünk oda az apróságokra. Nem csak a lámpákra, hanem úgy általánosságban. Figyelmetlenek az emberek, nem veszik észre a részleteket a világban.

8 halusky

At 2006. márc. 21. 11:45:00, Anonymous Névtelen haluzálta

Énénén tudom! Nálunk régi lámpák vannak meleg sárga fénnyel. :)

 
At 2006. márc. 21. 19:17:00, Anonymous Névtelen haluzálta

Minden elismerésem.:)

 
At 2006. márc. 21. 21:17:00, Anonymous Névtelen haluzálta

Nálunk fehér fényű, modern, neon lámpák vannak, a főutakon meg klórgázos izzóval üzemelő, sárga fényű régiek. :-D Gondolom nálatok is az előbbieket akarják venni. 2002-ben ez volt az új polgármester kampányígérete, amit aztán rendesen be is tartott, mert előtte katasztrófális volt itt a világítás. Elvileg minden 2. oszlopon volt egy ősöreg pilács, de az oszlopok néha jó 30 méter távolságban voltak egymástól, a lámpák meg kb 2x3 métert, ha bevilágítottak, ha világítottak egyáltalán..

 
At 2006. márc. 21. 23:47:00, Anonymous Névtelen haluzálta

Nem is hittem volna hogy ennyien tudják kapásból, hogy milyen az utcájukban a világítás. :D Egy picit korrigálok: azt a sárga fényt a nagynyomású nátriumlámpák adják. Amúgy lehet, hogy az utcákat ilyen neonok fogják megvilágítani, de a nagyforgalmú utakra nem elég a fényerejük. Ha tényleg ilyen extra spórolást akarnak csinálni, akkor azt csakis kisnyomású nátriumlámpákkal (lángvörös fény). Habár amilyen helyzet van a városunkban, ezt kétlem. A hatékonyság mellett a világítástechnika Dunaszerdahelyen megérne még egy postot. :(

 
At 2006. márc. 22. 17:26:00, Anonymous Névtelen haluzálta

Úgy tudtam klórgáz van bennük. Hm..

 
At 2006. márc. 30. 9:07:00, Anonymous Névtelen haluzálta

Én is tudom! Nagyon erős, fehér fényű neonlámpák vannak az utcában, csakugye azok is marha távol egymástól. De azért egész jók. Lehet, hogy csak azért tudom ennyire, mert mikor újonnan szerelték fel őket, napokig nam tudtam aludni az ablakomon besütő nagy fénytől..

 
At 2006. márc. 30. 19:10:00, Blogger vadalma haluzálta

nálunk egy narancssárga, egy kék stb. és sárgán világítanak! :D

 
At 2006. márc. 31. 23:20:00, Anonymous Névtelen haluzálta

Azért-azért vannak itt emberek, akik még rajtam kívül is tudják. Nagyon helyes!:D Ja, Dalma, DS-en is ez a helyzet. Van itt mindenféle színű fény, kész Las Vegas a város.

 

Megjegyzés küldése

<< Home