Milyezitt?

hétfő, június 25, 2007

Hazajöttem

























Há' mos' monnyátok meg! Ekkora fasságot hogy lehet kitalálni? Őrület.

Tegnap hazajöttem, ezzel együtt hazahoztam az egész audiokócerájt is, mert a hangfaldoboz itt lesz megcsinálva. Mivel otthon nem volt felesleges hangfal, tartalékmegoldásént cipősdobozokba raktam a TVM-eket, amiket ruhákkal tömtem ki. A Vifák maradtak a Tesla villanykörtés dobozban.






















Megállapítottam, hogy a Converse-s cipődoboz (jobb oldali kép) jobb, mert feszesebb, és nem nyel el annyi basszust, a Baťás túl lágy, vibrál, masszírozógépnek simán elmenne. Fel szeretném még hívni a közönség figyelmét a Konzerves dobozon látható dizájnelemre, a két apró lyukra, ami az eredeti tornacipőjükön is megtalálható. Amúgy a végleges hangfal hasonlóan fog kinézni, mint a bal oldali, vagyis téglatest, és fehér lesz, pontosabban iPodfehér. A fekete unalmas, a "faszínű" nem jó, mert az olyan, mintha bútor lenne, valamilyen színű már jó, de a lakkozott fehér, az igen! A különféle mintákat még meggondolom, ha valakinek van jó rajza, akkor szóljon, lehet, hogy ráfesteném. Érdekes helyzet, a Philips hifi meg az enyém most pont egymás mellett van, azonnal össze lehet hasonlítani a kettőt. Még így is sokkal jobban szól az új cucc, mint a régi Philips. Komolyan mondom gyerekek, jobban tennék a gyártók, ha spórolnának a csili-vili díszeken a hihiken, cipősdobozokat használnának, de értelmes hangszórókat meg erősítőbekötéseket csinálnának gyártáskor. Ugyanannyiba kerülne a termék, de jobb lenne a hangminősége. Mutogattam (volna) a hangzást a szüleimnek, de egyiknek az a lényeg, hogy minél hangosabban szóljon, és akkor a jobb, a másikat meg nem érdekli a dolog. Még egy érdekesség: faterom egyből tudta, hogy mire jók a habkövek, azt gondolja, hogy rezgéscsillapítás miatt vannak, és végülis igen.

------------------------------------------


Örök probléma a fősulinkon, hogy kevés a lány, állítólag már csak az informatikai karon rosszabb a helyzet. Ez így is van, ha egy előadáson 200 ember közül 4 csaj, akkor az már jó, ha egy gyakorlaton 25 ember közül 4 csaj, akkor már be lehet szarni. Egy másik brünni egyetem állatorvosi karán általában 10 emberből 8 lány, és állítólag azt a 2 fiút folyton azzal bombázzák az első héten, hogy mikor fekszenek már le velük. Másodkézből hallott hír. 2004-ben körülbelül 1200 (ebből kb. 1050 az érdekes, 150 külsős) diákot vettek fel, szerintem ebből körülbelül maximum 15-20 lehetett lány. Képzeljétek el, ez a probléma a dékánt is foglalkoztatja, a suli hosszútávú tervei közt szerepel az is, hogy enyhítsenek ezen az abnormális aránytorzuláson. Épp most vezettek be egy új tanfolyamot, a bioinformatikát, aminek valószínűleg titkolt célja az is, hogy több lányt csábítson ide. Az eredmények: a bioinformatikára 127 diák jelentkezett, ebből 41 lány, és 103 iratkozott be. Ez azt jelenti, hogy kb. 30-cal több lesz, de 17-tel biztos. A hagyományos tanfolyamra 793+215 külsős jelentkezett. 793-ból legyen 10, vagyis lesz itt nekünk kb. 40 szép lyányunk 2007 őszén a 900-ból. 1:22,5 arány. Hát ez brutális arány, már-már közelíti az építészeti kar értékeit, menten el kell ájulni!!! Lófaszt. Mindegy, úgysem ezt fogjuk majd olvasni a hírekben az elektro kar weboldalán, hanem azt, hogy az előző évhez képest mennyivel több lányt vettek fel. Ez az érték viszont meg fogja haladni a 350%-ot. MUHAHAHA. Félreértés ne essék, most nem azt akarom mondani, hogy az egészet elutasítom, itt csak fiúk legyenek, épp az ellenkezője. Agyamra megy ez az egyoldalúság, hiányoznak a nők. Csak egy baj van. Akárhogy is erőlködik a dékán, sosem lesz legalább olyan jó a helyzet, mint mondjuk a gépészeti karon. Elektrotechnikai szakközépiskolába nagyon kevés lány jár. Amelyik meg nem ilyen szakközépiskolába jár, az nem fog menni elektrora. Gimnáziumba sok lány jár, de azok meg mennek mindenhova máshova. Kész, vége, eleve halott az ötlet.